Ο έρωτας περνά από την τηλεόραση: 14 ζευγάρια που αγαπήσαμε

Άγιος Βαλεντίνος: η γιορτή που όλοι λένε πως μισούν, αλλά για κάποιον άγνωστο λόγο συνεχίζει να μας απασχολεί κάθε χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, είτε τον γιορτάζετε, είτε όχι, ελάχιστη σημασία έχει – το σημαντικό είναι πως αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να θυμηθούμε μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα τηλεοπτικά ζευγάρια της πρόσφατης (ή και όχι τόσο πρόσφατης) ιστορίας, ζευγάρια που λατρέψαμε, ζευγάρια που ζηλέψαμε ή -γιατί όχι;- και ζευγάρια που βρήκαμε σε αυτά κάτι από τις δικές μας προσωπικές σχέσεις.

*

1. Το πιο τρυφερό – Jim & Pam (The Office)

Τι να πρωτοπεί κανείς για το πιο γλυκό ζευγάρι της αμερικάνικης τηλεόρασης; Ξεκίνησαν τη σχέση τους ως δύο αγαπημένοι συνάδελφοι που έκαναν διαρκώς αστειάκια που ξεχείλιζαν τρυφερότητα. Ο έρωτας τους ήταν εμφανής από τις πρώτες στιγμές, όμως, έπρεπε να περιμένουν (-με) χρόνια μέχρι να τον παραδεχτούν και οι δύο.

2. Το κατασκοπευτικό – Elizabeth & Philip (The Americans)

Μπορεί να μην την έχουμε ολοκληρώσει τη σειρά, οπότε να μην ξέρουμε πως καταλήγουν, ωστόσο από τις δύο πρώτες σεζόν που έχουμε δει μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τηλεοπτικά ζευγάρια όλων των εποχών.

Δύο Ρώσσοι κατάσκοποι που υποδύονται τους Αμερικάνους και ζουν τάχα ως παντρεμένο ζευγάρι. Η σχέση τους μπορεί να μην ξεκινά με τις καλύτερες προυποθέσεις, συχνά νιώθουν εγκλωβισμένοι σε μια κουραστική θεατρική παράσταση, αλλά σταδιακά αναπτύσσουν ειλικρινή συναισθήματα.

Το γεγονός πως οι ηθοποιοί είναι μαζί και στην πραγματική ζωή, απλώς κάνει την τηλεοπτική τους συνύπαρξη ακόμα καλύτερη.

3. Το καταστροφικό – Ron και Tammy (Parks and Recreation)

Παραμένουμε στην άτυπη κατηγορία των τηλεοπτικών ζευγαριών που είναι μαζί και στην πραγματική ζωή για να μιλήσουμε για τον Ron και την πρώην σύζυγό του, την Tammy. Μια σχέση αγάπης και μίσους με έντονη σεξουαλικότητα που ξεχωρίζει ανάμεσα στα πολλά αξιόλογα ζευγάρια του Parks & Rec (τα οποία διεκδικούν ένα αποκλειστικό άρθρο μόνο για αυτά).

Σε κάθε περίπτωση δεν μιλάμε για το τυπικό ζευγάρι – ο Ron μπορούσε να μυρίσει την πρώην σύζυγο του όταν εκείνη πλησίαζε σε απειλητική απόσταση και όταν την έβλεπε δεν μπορούσε να συγκρατηθεί, καταλήγοντας να κάνει ζωώδες σεξ μαζί της με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον ίδιον και την εμφάνισή του.

Για τους φίλους και τις φίλες των podcast, αξίζει να αναφέρουμε πως στην πραγματική ζωή το ζευγάρι παρουσιάζει και ένα podcast με θέμα -τι άλλο;- το σεξ. Αλήθεια, πόσο ταιριαστό;

4. Το ρεαλιστικό – Marianne & Connell (Normal People)

Οκ, η συγκεκριμένη επιλογή ίσως μοιάζει λίγο άτοπη, μιας και είναι δύσκολο να αγαπήσεις δύο άτομα τα οποία δεν αγαπάνε καλά καλά τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με μια έντονα ρεαλιστική απεικόνιση ζευγαριών που είναι καταραμένα να δυστυχούν επειδή αδυνατούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Ε, λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε ζήσει μια τέτοια περίπτωση, οπότε η ταύτιση είναι αναπόφευκτη, άρα και η θέση στη λίστα.

5. Το διεφθαρμένο – Saul και Kim (Better Call Saul)

Το Better Call Saul δεν είναι απλά το prequel/spin-off που άξιζε το Breaking Bad αλλά και ένα αριστουργηματικό ημινομικό δράμα. Και μας έχει δώσει μια από τις πιο ρεαλιστικές και ειλικρινές τηλεοπτικές σχέσεις. Αυτή του Jimmy και της Kim (θεάρα Shea). Μια σχέση που δεν βασίζεται στον αγιάτρευτο έρωτα ούτε το ακαταμάχητο πάθος αλλά στην αγάπη, την κατανόηση αλλά και την ανάγκη να έχεις κάποιον δίπλα σου, κάποιον να σε στηρίξει και κάποιον να ξαπλώσεις δίπλα και να μοιραστείς τα προβλήματα σου. Δύο εργασιομανείς χαρακτήρες που θέλουν λίγη αγάπη. Ελπίζουμε να έχουν καλή κατάληξη.

6. Εκείνο με τον ανεκπλήρωτο έρωτα – Η αλεπού και ο ιερέας (Fleabag)

Δεν θα ήταν υπερβολή να δώσουμε στο Fleabag τον τίτλο της καλύτερης σειράς των 2020’s. Αλλά αν δεν το δέχεστε, μπορούμε να του δώσουμε βραβείο πιο relatable πρωταγωνίστριας και βραβείο καλύτερης χημείας επί της οθόνης. Συν καλύτερου ανεκπλήρωτου (;) έρωτα. Μπορεί να μην είδαμε τη Fleabag σε σχέση με τον σέξι ιερέα, όμως τα λίγα λεπτά που μοιράστηκαν μας άναψαν για τα καλά. Ο ιερέας ήταν ο άνθρωπος που καταλάβαινε και δεν έκρινε την Fleabag. Τόσο πολύ που καταλάβαινε και πότε αυτή έσπαγε τον 4ο τοίχο (meta2 ). Το πρόβλημα ήταν ότι υπήρχε ένα τρίτο άτομο στη σχέση τους: ο Θεός.

Μπορεί να σπαράξαμε στο τέλος, υπάρχουν όμως υποψίες ότι η αλεπού που κυνήγαγε τον ιερέα, και που τον κυνήγησε και στο τέλος, δεν είναι τίποτα άλλο από τον έρωτα. Αμήν.

7. Το εφηβικό – Rue και Jules (Euphoria)

Για ακόμη μια φορά παίζουμε στα όρια του τι είναι αποδεκτό για το σημερινό άρθρο, αφού το συγκεκριμένο ζευγάρι δεν το λες και ακριβώς ζευγάρι. Όμως, η χημεία των ηθοποιών είναι εξαιρετική, και η ψυχολογική δύναμη που προσφέρει η Jules στη Rue, ώστε εκείνη να απεξαρτηθεί, είναι αρκετά συγκινητική, κερδίζοντας έτσι μια θέση στη λίστα μας.

8. Το υπερηρωικό – Cal & Angela (Watchmen)

Δύσκολη περίπτωση η συγκεκριμένη, διότι αν επιχειρήσουμε να πούμε πολλά θα υποπέσουμε σε κάποιο σπόιλερ και είναι κρίμα να σας χαλάσουμε την εμπειρία παρακολούθησης της σειράς. Έτσι, θα περιοριστούμε να αναφέρουμε πως ο Cal έκανε αρκετές θυσίες για να είναι μαζί με την Angela, θυσίες απαραίτητες για να μπορεί να συνεχιστεί η σχέση τους. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση ζευγαριού του οποίου η αγάπη μένει ζωντανή στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

9. Το ρετροφουτουριστικό – Yorkie and Kelly (Black Mirror)

Τα τελευταία χρόνια, το Black Mirror μοιράζει μόνο πόνο και απογοήτευση, ωστόσο η ανθολογική δομή τού επιτρέπει να έχει μερικές αναλαμπές. Μια από αυτές ήταν και το δημοφιλές επεισόδιο του San Junipero, το οποίο βούτηξε στην 80s αισθητική για να μας παραδώσει μια από τις πιο συναισθηματικές ρομαντικές ιστορίες των τελευταίων ετών που λάμβανε χώρα σε μια εικονική πραγματικότητα που ανεβάινουν οι ψυχές όσων πεθαίνουν.

10. Το “That’s love, bitch” – Marshall & Lily (How I Met Your Mother)

Υπήρχε μια εποχή που το HIMYM ήταν η σειρά που ανέπνεα. Μπορεί να μην έχει γεράσει τόσο καλά, κριντζάρω άλλωστε πλέον στις περισσότερες σκηνές όμως δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι ο Marshall και η Lily είναι couple goals. Αγαπιούνται, μοιράζονται τα πάντα, απολαμβάνουν κάθε μικρή και μεγάλη παραξενιά τους και είναι ο ένας στο μυαλό του άλλου. Μπορεί η ζωή να τους δυσκόλεψε αρκετές φορές και μπορεί να μην ήξεραν πάντα τι ήθελαν και προς τα πού βαδίζουν, πάντα όμως γύριζαν ο ένας στον άλλον.

11. Το σαπουνοπερικό – Luke and Lorelai (Gilmore Girls)

Αχ Lorelai, αχ Luke. Τόσα πέρασαν μέχρι να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι μαζί. Ομολογουμένως το κάπως σαπουνοπερέ Gilmore Girls τους πέρασε από 40 κύματα και μαζί κι εμάς. Μας έδειξε όμως ότι μερικοί άνθρωποι δεν παύουν ποτέ να είναι στη ζωή σου, είτε είστε μαζί είτε όχι. Η Lorelai και ο Luke ήταν εκεί ο ένας για τον άλλον ακόμα και αν η ζωή τους έβαζε εμπόδια (ή και άλλους συντρόφους στο κρεβάτι).

12. Εκείνο που δεν μπορούσε να αγγιχθεί – Ned and Chuck (Pushing Daisies)

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα ζευγάρια της αμερικάνικης τηλεόρασης είναι εκείνο του Ned και της Chuck από την αδικοχαμμένη σειρά του Bryan Fuller, Pushing Daisies. O Ned μπορούσε να επαναφέρει στη ζωή τους νεκρούς με ένα άγγιγμά του, ωστόσο ένα δεύτερο άγγιγμα θα τους επέστρεφε στο χώμα, οπότε πρακτικά έχουμε ένα ζευγάρι που δεν μπορούσε να εκφράσει τον έρωτα και το πάθος του με αγγίγματα! Ωστόσο, αυτό δεν αποδείχθηκε τροχοπέδι για τη σχέση τους, αλλά συνέβαλλε ώστε να αναπτύξουν έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό. Όχι κι άσχημα, λοιπόν.

13. Το “ο έρως χρόνια δεν κοιτά” – Sol και Robert (Grace and Frankie)

Οκέι, το ξέρουμε ότι ο Sol και ο Robert δεν φέρθηκαν και πολύ καλά στις συζύγους τους. Είναι ένα κάποιο σοκ στα 70 σου να σε χωρίζει ο άντρας σου για να ζήσει επιτέλους τον έρωτα του με τον συνεργάτη του. Αυτά έχει όμως η ζωή. Δεν μπορούμε όμως να μην παραδεχθούμε ότι αυτοί οι δύο έχουν μια από τις πιο γλυκές τηλεοπτικές σχέσεις. Αγαπιούνται μετά από τόσα χρόνια κρυφού έρωτα, λατρεύουν τα κουσούρια τους και στηρίζουν ο ένας τον άλλον όσο παράλογες επιθυμίες κι αν έχουν. Άλλωστε αν δεν το ζήσουν τώρα, πότε;

14. Το ντετεκτιβιστικό – Logan και Veronica (Veronica Mars)

Θα κρατηθούμε και δεν θα βάλουμε στη λίστα το απόλυτο ζεύγος Chuck και Blair (όσοι καταλάβατε, καταλάβατε) γιατί είναι αρκετά κλισέ (αυτό και το Delena). Αξίζει όμως μια θέση σε αυτή την παραγνωρισμένη σειρά, το Veronica Mars. Σίγουρα το ειδύλλιο Veronica-Logan δεν ήταν στο επίκεντρο -είχαμε και μερικούς φόνους να λύσουμε- αλλά δεν υπήρχε θεατής που να μην ήθελε αυτούς τους δύο μαζί. Κλασσική ιστορία αγάπης περιθωριοποιημένης πρωταγωνίστριας και παρεξηγημένου αντιήρωα που βρίσκουν παρηγοριά στην αγκαλιά του άλλου και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τους δαίμονες τους.

Σχόλια

Your email address will not be published.