Το Smassing Culture επέστρεψε ανανεωμένο!

Μετά από απουσία σχεδόν τριών μηνών, η οποία επιβλήθηκε από τη δύσκολη συνθήκη του χακαρίσματος, το Smassing Culture επέστρεψε ανανεωμένο με νέα εμφάνιση και με τη συντακτική του ομάδα ασυγκράτητη. Το διάλειμμα αυτό των τριών μηνών ήταν μία αναγκαστική παρένθεση στην 8ετή συνεχή λειτουργία του site του Smassing Culture, το οποίο αριθμεί χιλιάδες κείμενα, τα οποία επανήλθαν όλα διαθέσιμα στο νέο διαδικτυακό του περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, η συντακτική ομάδα του Smassing Culture ως σύνολο δεν έπαψε να λειτουργεί ποτέ, καθώς συνέχισε όλο αυτό το διάστημα την καθημερινή επικοινωνία με το κοινό, μέσω των social media, περιμένοντας όμως με ανυπομονησία το site, στο οποίο μπορεί να εκφραστεί όπως γνωρίζει τόσα χρόνια, χωρίς τους περιορισμούς των social media. Από το βράδυ της Τρίτης 21/11 το www.smassingculture.gr βρίσκεται και πάλι στον διαδικτυακό αέρα, στην ίδια διεύθυνση, με νέα καθήκοντα!

Το ιστορικό του χακαρίσματος

Στα τέλη του καλοκαιριού εντοπίστηκε μία δυσλειτουργία στο site του Smassing Culture, η οποία γρήγορα αποδείχτηκε ότι ήταν αποτέλεσμα χακαρίσματος. Στην αρχή οι χάκερς ήταν ευγενικοί και είχαν αποκλείσει μονάχα την πρόσβαση από τη βάση του site, όμως από τη μία ημέρα στην άλλη κατάφεραν να ρίξουν την ιστοσελίδα από το διαδίκτυο. Σύντομα, με τεχνική βοήθεια, ανακτήθηκε του site, το οποίο όμως διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες.

Μόνη διέξοδος ήταν η κατασκευή ενός νέου site, μία χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία, την οποία δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να έρθει εις πέρας χωρίς την έμπρακτη στήριξη των αναγνωστών και των αναγνωστριών του site και σκιτσογράφων, εκδοτών/-τριών και άλλων επαγγελματιών.

Σκίτσα του Αντώνη Βαβαγιάννη για την στήριξη του Smassing Culture.

Το νέο site

Πλέον, μετά από μήνες τεχνικών εργασιών, brainstorming και συνεννοήσεων, το Smassing Culture στεγάζεται σε ένα ολοκαίνουριο site, το οποίο προσφέρει πολλές και νέες δυνατότητες για την ανάδειξη των κειμένων και των λοιπών δραστηριοτήτων της συντακτικής του ομάδας. Ήδη από την πρώτη ημέρα λειτουργίας δημοσιεύτηκαν σειρά νέων κειμένων που ετοιμάζονταν όλο αυτόν τον καιρό, ενώ τις επόμενες ημέρες θα πάρουν σειρά κι άλλα πολλά κείμενα και όχι μόνο… Από τη νέα του θέση στην διαδικτυακή σφαίρα θα συνεχίσει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά από το 2015: να ασχολείται με την ποπ/nerd κουλτούρα με κοινωνική οπτική, γιατί το «είναι απλά μία ταινία/σειρά/κόμικ/βιβλίο» δεν υπήρξε ποτέ σοβαρό επιχείρημα.
 
Το Smassing Culture ξανά στις οθόνες σας!

Σχόλια

Your email address will not be published.