τηλεοπτικά μυστήρια γιορτές_clive owen

5 τηλεοπτικά μυστήρια για τις γιορτές!

Οι γιορτές πλησιάζουν, ο καιρός έχει (επιτέλους) κρυώσει, οπότε τι καλύτερο από ιστορίες μυστηρίου παρέα με κάποιο ζεστό αφέψημα, χριστουγεννιάτικα γλυκά και φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Γι’ αυτό το λόγο, η ομάδα του Director’s Cut επιλέγει 5 τηλεοπτικές σειρές μυστηρίου, παλιές και νέες, που αξίζει να απολαύσετε αυτές τις γιορτές (και όχι μόνο!).

Fargo

Τηλεοπτικά μυστήρια γιορτές_jon hamm

Όταν ανακοινώθηκε πως κάποιος Noah Howley θα μετέφερε σε τηλεοπτική σειρά το παγωμένο αριστούργημα των αδερφών Coen κανείς δεν περίμενε πως το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε θα ήταν μια συναρπαστική σειρά ανθολογίας, πιστή μεν στο πνεύμα των αδερφών, αλλά παράλληλα με τη δική της ταυτότητα. Οι τρεις πρώτες σεζόν είναι σπουδαίες, ακόμα και η υποτιμημένη τρίτη έχει τις στιγμές της, η τέταρτη είναι σαν να μην βγήκε ποτέ, ενώ αυτή την περίοδο παίζει ήδη η πέμπτη με Jon Hamm και Juno Temple (Ted Lasso) σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ιδανική ευκαιρία για εορταστικό μπιντζάρισμα!

A Murder at the End of the World 

Τηλεοπτικά μυστήρια γιορτές

Οι δημιουργοί του πρόωρα χαμένου OA επιστρέφουν με μια σειρά μυστηρίου που θυμίζει το σαχλό Glass Onion, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί πολύ πιο ενδιαφέρον. Τοποθετημένο στην άκρη του κόσμου, σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο στη μέση του (παγωμένου) πουθενά, με πρωταγωνιστές μερικούς από τους πλουσιότερους και πιο σημαντικούς εκπροσώπους της ανθρωπότητας, η σειρά θίγει με αργόσυρτο, σχεδόν υπνωτιστικό ρυθμό, ζητήματα τεχνολογίας και περιβαλλοντικής καταστροφής και κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί και η ταυτότητα του δολοφόνου, παρ’ ότι μέχρι και τα μέσα της σεζόν δεν υπάρχει κάποιος αδιαμφισβήτητος ύποπτος (σημ.: η σειρά ολοκληρώθηκε, αλλά εμάς μας μένουν δύο επεισόδια τη στιγμή που γράφεται το κείμενο).

Agatha’s Christie Poirot

Τηλεοπτικά μυστήρια γιορτές

Αυτός ο αιωνόβιος Πουαρό (24 τηλεοπτικά χρόνια με 13 σεζόν) προσφέρει την τέλεια δόση μυστηρίου για τις κρύες νύχτες. Ταξίδι στη δεκαετία του ’30 μαζί με τον Ηρακλή Πουαρό και τους πιστούς του φίλους να ερευνούν απλά αλλά και πιο περίπλοκα μυστήρια. Αν σας αρέσει να μαντεύετε τον δολοφόνο και να γελάτε με τις ιδιοσυγκρασίες του Πουαρό, αυτή η σειρά είναι για σας. Αγαπημένα μας επεισόδια αυτά όπου ο Πουαρό κάνει διακοπές και ένας φόνος τις διαταράσσει. Συνιστούμε τσαγάκι και μπισκότα. Ή όπως προτιμά ο Πουαρό, tisane. Bon!.

The Chelsea Detective

Τηλεοπτικά μυστήρια γιορτές

Αν είστε φαν των procedural, το Chelsea Detective είναι για σας. Ο αστυνόμος Max Arnold (Adrian Scarborough) και η ομάδα του, καθημερινοί άνθρωποι με καθημερινά προβλήματα, καλούνται να λύσουν τα μυστήρια της ελιτ που κατοικεί στο Chelsea, μυστήρια που πάντα καταλήγουν στον φόνο. Τα συνολικά οκτώ επεισόδια των δύο σεζόν είναι οκτώ φόνοι που πρέπει να διερευνηθούν σε αυτή τη βρετανική αστυνομική σειρά που μπορεί να μην έχει το βρετανικό χιούμορ έχει όμως άπλετη βροχή και αίμα.

Batman: The Animated Series

Τηλεοπτικά μυστήρια γιορτές

Η πιο αγαπημένη τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Σκοτεινή Ιππότη έγινε επιτέλους διαθέσιμη στο Netflix (δυστυχώς, μόνο η πρώτη σεζόν) προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει ξανά (ή και για πρώτη φορά) μερικές από τις καλύτερες υπερηρωικές ιστορίες. Όχι ιστορία μυστηρίου με την τυπική έννοια, αλλά τα έντονα νουάρ στοιχεία, καθώς και ο ίδιος ο  Batman (ο καλύτερος ντετέκτιβ στον κόσμο) θα καλύψουν με άνεση την ανάγκη για απολαυστικό μυστήριο και πολυεπίπεδα σενάρια. Μάλιστα, αν δεν προλαβαίνετε να δείτε και τα 65 επεισόδια της πρώτης σεζόν, αυτή η δεκάδα με μερικές από τις καλύτερες ιστορίες της σειράς αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για εισαγωγή στον κόσμο της.

Σχόλια

Your email address will not be published.