Δύο κοπέλες, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, κάθονται δίπλα-δίπλα αγκαλιά σε ένα μπαρ. Φοράνε πολύχρωμα ρούχα, δεκαετίας '80. Η μαύρη κοπέλα, η Κέλι, φοράει μοβ και κοιτάει έντονα κάποιον ενώ η κοκκινομάλλα Γιόρκι φοράει ένα γαλάζιο πουλόβερ και χαμογελάει ντροπαλά.

Black Mirror: Μια συζήτηση με τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου – Director’s Cut #55

Λίγες σειρές έχουν καταφέρει να βρεθούν τόσο έντονα στο επίκεντρο των συζητήσεων της ποπ κουλτούρας, όσο το Black Mirror του Charlie Brooker. Από τα χρόνια που ήταν κρυφό διαμάντι μέχρι τις μεγάλες δόξες που βίωσε μέσα από την πλατφόρμα του Netflix, η σειρά μόνο απαρατήρητη δεν έχει περάσει, αφήνοντας το στίγμα της στην επιστημονική φαντασία της προηγούμενης δεκαετίας.

Με αφορμή την κυκλοφορία του συλλογικού τόμου Black Mirror: Ο μαύρος καθρέφτης της ψηφιακότητας, ο Γιώργος Τόγιας και ο Λάζαρος Κολαξής συζητούν με τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου (Nerdcult) για το κείμενο που έγραψε για τον εν λόγω τόμο, την επίδραση της σειράς στο είδος της επιστημονικής φαντασίας, τους λόγους χάρη στους οποίους κατάφερε να απασχολήσει τόσο έντονα το κοινό, αλλά κι αν τα οπτικά δοκίμια είναι το μέλλον της κινηματογραφικής ανάλυσης.

 

Ακούστε το podcast μας στο Apple PodcastsSpotifyGoogle PodcastsCastboxAnchor,

αλλά και στο νέο μας κανάλι στο Youtube!

Σχόλια

Your email address will not be published.