Mister Mammoth

Mister Mammoth: Το έγκλημα του αιώνα

Μερικές φορές, τα φαινόμενα απατούν. Λόγου χάρη, αν κάποιος έκρινε τον Mister Mammoth από την αποκρουστική, γεμάτη χαρακιές εμφάνισή του, πιθανότατα να τον παρεξηγούσε για ένα υπερβίαιο πλάσμα. Εντούτοις, κάτω από την απειλητική του όψη κρύβεται ένα παιδί όλο τραύματα, το οποίο φημίζεται για την άρνησή του να βιαιοπραγήσει και έχει πλέον αναδειχθεί στον αποτελεσματικότερο ντετέκτιβ του κόσμου, εκείνον που μπορεί να λύσει στη στιγμή το πιο δυσεπίλυτο μυστήριο. Για την ακρίβεια, είναι τόσο καλός στη δουλειά του, ώστε συνειδητά επιλέγει μόνο τα πιο απαιτητικά μυστήρια, καθώς όλα τα υπόλοιπα του φαίνονται αρκούντως βαρετά και ανούσια.

Μια μέρα, ένας καλοστεκούμενος κύριος επισκέπτεται το γραφείο του, ζητώντας του να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη λήψη μιας φωτογραφίας και μερικών απειλών που την συνοδεύουν που έχουν ως στόχο να ταράξουν την ήσυχη ζωή της συνταξιοδότησής του. Και κάπως έτσι, εκκινεί το ξεδίπλωμα του τελειότερου φόνου στην ιστορία, το οποίο αν και φαινομενικά απλό, θα αποδειχθεί ιδιαίτερη πρόκληση για τον Mister Mammoth, υποχρεώνοντάς τον να ανακαλέσει επώδυνες μνήμες του τραυματικού παρελθόντός του. 

Mister Mammoth

Ο Matt Kindt (Whalesville X Rocks and Minerals) υπογράφει ένα σενάριο που αρχικά δεν γεμίζει το μάτι∙ η έρευνα του Mister Mammoth μοιάζει υποτυπώδης και το μικρό μέγεθος του τόμου δεν αφήνει πολλα περιθώρια για χάσιμο χρόνου. Ευτυχώς, οι όποιες ανησυχίες διαψεύδονται πανηγυρικά∙ ο Kindt προσφέρει στον πρωταγωνιστή του μερικές μικρές, αθόρυβες στιγμές μοναξιάς, χωρίς να δυσκολεύεται παράλληλα να χτίσει ένα αποτελεσματικό μυστήριο που όχι μόνο δεν είναι ανύπαρκτο, αλλά μέχρι το τέλος, όλες οι φαινομενικά ασήμαντες λεπτομέρειες αποδεικνύουν τη σημασία τους, αποκαλύπτοντας ένα εμμονικό σχέδιο εκδίκησης, τραγικό μέσα στην ιδιοφυία του.

Κι αν το σενάριο τιμά με περηφάνια της νουάρ καταβολές του, η ισχύς του κορυφώνεται μονάχα σε συνεργασία με το γοητευτικό σχέδιο του Jean-Denis Pendanx, ο οποίος κάνει εδώ το αμερικάνικο ντεμπούτο του. Οι ευρωπαϊκές καταβολές του είναι εμφανέστατες κάθε φορά που οι ανθρώπινες φιγούρες αγκαλιάζουν ευπρόσδεκτα την κομιξική υπερβολή, ενώ ο χρωματισμός δίνει πνοή σε διαφορετικής ατμόσφαιρας χώρους. Βρώμικα στενά, βρεγμένοι δρόμοι, κατακόκκινα μπαράκια, απομονωμένα φυσικά τοπία που γαληνεύουν την ψυχή∙ ο κόσμος του Mister Mammoth επιφυλάσσει μία ποικιλία μικρόκοσμων.

Mister Mammoth Comic

Αποτελώντας την πρώτη κυκλοφορία της εκδοτικής του Kindt, Flux House, το κόμικ πρόκειται δίχως αμφιβολία για ένα κερδισμένο στοίχημα που ανοίγει την όρεξη για τη συνέχεια. Ατμοσφαιρικό, ανατρεπτικό, πρωτότυπο και με αρκετές δόσεις υπαρξισμού, το Mister Mammoth βουτά σε σκονισμένες αναμνήσεις και αποκαλύπτει μια πλεκτάνη που θυμίζει εμμονική παράσταση που σχεδιαζόταν μια ολόκληρη ζωή.

Σχόλια

Your email address will not be published.