Αν το The Killing of a Sacred Deer δεν σας ήταν αρκετό και περιμένετε πως και πως την πρεμιέρα της νέας σειράς του Λάνθιμου για το Amazon, το εφηβικό road trip The End of the F***ing World είναι εδώ για εσάς. Πρωταγωνιστής είναι ο James, o οποίος θεωρεί τον εαυτό του ψυχοπαθή, διαθέτοντας ένα πλούσιο βιογραφικό στις δολοφονίες ζώων, ενώ πρόσφατα αποφάσισε πως θέλει να πάρει προαγωγή και να δοκιμάσει να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή. Το ιδανικό θύμα στα μάτια του είναι η συμπρωταγωνίστρια Alyssa, η οποία μένει με την μητέρα της, τον ενοχλητικό πατριό της και τα δύο δίδυμα τους. Τα πράγματα παίρνουν μια ενδιαφέρουσα τροπή, όταν οι δυο τους γνωρίζονται και η Alyssa ερωτεύεται τον James, ενώ εκείνος υποδύεται τον ερωτευμένο, μόνο και μόνο για να καταφέρει να την σκοτώσει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η ζωή(και ο σεναριογράφος) τα φέρνει έτσι, ώστε τα δύο παιδιά να το σκάνε από τα σπίτια τους και να κάνουν ένα road trip, στο οποίο θα αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα.
Το πιο εντυπωσιακό επίτευγμα της σειράς είναι ότι μέσα από τα οκτώ, εικοσάλεπτα επεισόδιά της καταφέρνει να σε κάνει να συμπαθήσεις του δύο πρωταγωνιστές. Αυτό που σε άλλες σειρές φαίνεται δεδομένο, εδώ δεν είναι και τόσο, αφού οι δύο έφηβοι και ακόμα περισσότερο ο James, είναι πολύ ιδιαίτερες προσωπικότητες. Για παράδειγμα, ο James, ο οποίος ενσαρκώνεται ε-ξαι-ρε-τι-κά από τον Alex Lawther (Black Mirror), στα πρώτα επεισόδια φαίνεται να έχει ξεπηδήσει από ταινία του Λάνθιμου, χαρίζοντας μας απίστευτες, αμήχανες στιγμές. Συμπεριφέρεται πιο ψυχρά και από το ψυγείο μου, αλλά όταν ανοίγεται και μαθαίνουμε πράγματα για αυτόν όλα μας φαίνονται λογικά. Οκ, όχι εντελώς, αλλά περισσότερο από πριν. Απ’ την άλλη, η Alyssa της εξίσου καλής Jessica Barden (The Lobster), ναι μεν έχει και αυτή τα θεματάκια της, αλλά τουλάχιστον τα προβλήματά της γίνονται πιο άμεσα κατανοητά.
Σκηνοθετικά, δεν θυμάμαι αν το ανέφερα, αλλά η σειρά έχει επιρροές από Λάνθιμο, αν και εκεί που λάμπει πραγματικά είναι το μοντάζ, στο οποίο γίνονται πολύ καλές αλλαγές, συνήθως υπό την υπόκρουση εξίσου ωραίας μουσικής. Στον σεναριακό τομέα υπήρχαν κάποια προβληματάκια(λεπτομέρειες όμως), κυρίως επειδή οι πρωταγωνιστές μας πέφτουν εντελώς τυχαία και πολύ συχνά σε κάτι περισσότερο από περίεργους ανθρώπους. Βέβαια, παραδέχομαι πως αυτές οι ασυνήθιστες γνωριμίες λειτουργούν μόνο και μόνο επειδή καταφέρνουν να μας κάνουν να συμπαθήσουμε, ή έστω να δικαιολογήσουμε σε κάποιο βαθμό, τις πράξεις των εφήβων.
Εν ολίγοις, το The End of The F***ing World είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που σίγουρα αξίζει τον πολύτιμο χρόνο σας. Το γεγονός ότι διαρκεί όλη κι όλη γύρω στις τρεις ώρες την κάνει ακόμα περισσότερο γοητευτική στα μάτια του πεινασμένου για ποιοτική σειρά θεατή!